Πρόβειο Γιαούρτι --- sheep yoghurt ---- sau yoghurt
Yogurt or yoghurt is a fermented milk product produced by
bacterial fermentation of milk. The bacteria used to make yogurt are
known as "yogurt cultures"
Αρκεί να βρεις παραγωγό (τσομπάνο με πρόβατα αλλά νοικοκύρη με την καθαριότητα) να σου δώσει πρόβειο γάλα, διατηριμένο σε ψυγείο σε καθαρά σκεύη. Τοτε δεν μυρίζει καθόλου δυσάρεστα.
Πολλά μυστικά κι εδώ στην παρασκευή. Αλλα πολλή προσοχή στην αποστύρωση, ζέσταμα σε 85 c για 20 λεπτά με ανακάτεμα και μετα "ζύμωση" με μια κουταλιά γιαούρτι σαν μαγιά
Σε μερικά μερη το γιαούρτι το λένε θυληκό η γιαούρτη (κι αυτό σωστό είναι)!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου