Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πρόβειο Γιαούρτι sheep yoghurt

Πρόβειο Γιαούρτι --- sheep yoghurt  ---- sau yoghurt

 Yogurt or yoghurt  is a fermented milk product produced by bacterial fermentation of milk. The bacteria used to make yogurt are known as "yogurt cultures"

Αρκεί να βρεις παραγωγό (τσομπάνο με πρόβατα αλλά νοικοκύρη με την καθαριότητα) να σου δώσει  πρόβειο γάλα, διατηριμένο σε ψυγείο σε καθαρά σκεύη. Τοτε δεν μυρίζει καθόλου δυσάρεστα.
Πολλά μυστικά κι εδώ στην παρασκευή. Αλλα πολλή προσοχή στην αποστύρωση, ζέσταμα  σε 85 c για 20 λεπτά με ανακάτεμα και μετα "ζύμωση" με μια κουταλιά γιαούρτι σαν μαγιά   
Σε μερικά μερη το γιαούρτι το λένε θυληκό η γιαούρτη (κι αυτό σωστό είναι)!


Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι νόστιμο γιαούρτι γίνεται . Στέκεται  όρθιο και διατηρείται στο ψυγείο πολλές μέρες .   Αυτά που αγοράζουμε στο market δεν είναι μόνο από γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου